magyar angol
Iveco Levantex

Levantex hírlevél

Regisztráljon hírlevelünkre!
=

Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem, tájékoztatást kaptam a személyes adataim kezeléséről és a kapcsolódó jogaimról. Szeretnék feliratkozni a hírlevélre. Tudomásul veszem, hogy a hírlevélről bármikor leiratkozhatok.
Elérhetőség

Tel.: 06-1-435-3000
Fax: 06-1-230-2983

E-mail:
E-mailt megjelenít

Cím:

1044 Budapest, Ipari Park u. 2.

Csatlakozzon hozzánk
a Facebook-on!

Használt IVECO-t szeretnék! blog

Nem mind arany, ami fénylik… (avagy fontos, hogy egy járművet vásárlás előtt ne csak a külseje alapján ítéljen meg) - 1. rész

1. rész: Hűtővíz hőmérsékleti kronológia – Tudta, hogy ez is befolyásolja gépjárműve élettartamát?

Mire figyeljen használt IVECO teherautó vásárlása soránHasznált teherautó vásárlásakor számos tényezőt meg kell vizsgálnunk, ha jó döntést szeretnénk hozni. Nem is gondolnánk, hogy egy keveset futott, megkímélt állapotú gépjármű is okozhat hatalmas meglepetéseket, ha kicsit jobban belenézünk a belsejébe.

Lássunk egy példát:

A mellékelt képeken két nagyon hasonló IVECO EuroCargo 120E25 teherautó fekete dobozából gyári diagnosztikai műszerekkel kiolvasott adatait láthatja. Mindkét autó 2013-as évjárat, mindkettő kb. 130.000 km megtétele után várta új gazdáját.

Az egyiknek, ahogy azt el is várjuk tőle, hibátlan, mondhatni szűz a hűtővíz hőmérsékleti kronológiája.

Mire figyeljen használt IVECO teherautó vásárlása során

A másik autóról ez sajnos nem mondható el. Látható, hogy hosszú perceken keresztül túlüzemeltették a motort.

Mire figyeljen használt IVECO teherautó vásárlása során

Mire figyeljen használt IVECO teherautó vásárlása során

Szokatlan e típustól, hogy az üzemi hőfok fölé emelkedik a hűtővíz hőmérséklete, de egy esetleges külső behatás okozta sérülés előidézheti a hűtőrendszer elégtelen működését. Fontos ilyenkor, hogy a motort azonnal állítsuk le a további károsodások elkerülése érdekében. Ennél a járműnél sajnos nem ez történt, hajtották tovább akkor is, amikor már túlmelegedett. Félő, hogy ez a motor súlyos károsodását okozhatja, ezáltal nem lesz képes a tőle elvárható akár egymillió kilométer feletti problémamentes működésre.  

Gyári IVECO diagnosztikai műszerekkel és megfelelő szaktudással a fenti adatok könnyedén kinyerhetők egy használt tehergépjárműből. Ha nem szeretne zsákbamacskát venni, szívesen segítünk Önnek az igényeinek megfelelő, rejtett hibáktól mentes haszongépjármű beszerzésében.

Keressen bennünket bizalommal:
Dunai Gábor, járműértékesítő: +36-20-539-5334, dunai@iveco-levantex.hu

X

Visszajelzés

=