magyar angol
Iveco Levantex

Levantex hírlevél

Regisztráljon hírlevelünkre!
=

Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem, tájékoztatást kaptam a személyes adataim kezeléséről és a kapcsolódó jogaimról. Szeretnék feliratkozni a hírlevélre. Tudomásul veszem, hogy a hírlevélről bármikor leiratkozhatok.




Elérhetőség

Tel.: 06-1-435-3000
Fax: 06-1-230-2983

E-mail:
E-mailt megjelenít

Cím:

1044 Budapest, Ipari Park u. 2.

Csatlakozzon hozzánk
a Facebook-on!

Használt IVECO-t szeretnék! blog

Nem mind arany, ami fénylik… (avagy fontos, hogy egy járművet vásárlás előtt ne csak a külseje alapján ítéljen meg) - 3. rész

3. rész: Előélet – Egyáltalán nem mindegy, hogyan használták az autót Ön előtt!

A használt teherautók rejtett hibáit bemutató cikksorozatunk harmadik részében egy olyan példát mutatunk be, ami igazolja annak fontosságát, hogy a jármű korábbi gazdája (vagy annak sofőrje) hogyan használta azt.

Minden paraméterét tekintve nagyon jó vételnek tűnt a szóban forgó IVECO EuroCargo. 3 éves, 114.000 futott kilométer, németországi IVECO márkakereskedésből.

Személyesen, közelebbről megnézve azonban már kezdett sokkal árnyaltabb lenni a kép. Az autó fekete dobozát megvizsgálva a gyanúnk tovább erősödött az adatok alapján:

Majdnem 4 órát „járt”, mondhatni szenvedett a motor 2700 és 3025 fordulat/perc tartományban eddigi élete során! (Ez az érték nulla vagy legfeljebb néhány másodperc szokott lenni normál esetben!)


 
Vajon miért kellett ilyen tartományban, ilyen hosszú időn át kínozni a motort?
 
A túlhajtott motor hőmérséklet-kronológiai szempontból is aggályos volt és természetesen az eddigi átlagfogyasztása is messze az átlagos érték felett állt.

További meglepetés volt a hátsó fékek állapota. Inkább megdöbbentő, mint meglepő. Nem láttunk még példát rá, hogy 114.000 km alatt egy IVECO EuroCargo hátsó féke ilyen állapotba kerüljön:

Első látásra mi sem hittünk a szemünknek. Igen, azok ott a féktárcsán belüli hűtőbordák, tehát a féktárcsa teljes felülete elkopott! Egészen biztosan drága javítás lesz, azon felül, hogy a jármű jelen pillanatban életveszélyes, mert ez a fék bármikor végleg szétugorhat.

Bár a teherautó a megtekintés pillanatában, első ránézésre megfelelően működött, ügyfeleinknek ilyen járművet nem vásárolunk, és nem hozunk be. Nagy valószínűséggel egy ilyen túlhajtott szerkezet még a hibák kijavítása után is sokkal kevesebbet fog megbízhatóan működni, mint megkímélt sorstársai.

Ha Ön sem akar ehhez hasonló használt jármű tulajdonosa lenni, bízza ránk járműbeszerzését, és kerülje el az ilyen rejtett hibákkal járó kockázatot!

Keressen bennünket bizalommal:
Dunai Gábor, járműértékesítő: +36-20-539-5334, dunai@iveco-levantex.hu

Kapcsolódó bejegyzések:
1. rész: Hűtővíz hőmérsékleti kronológia – Tudta, hogy ez is befolyásolja gépjárműve élettartamát?
2. rész: Részecskeszűrő – Ha nem figyel oda, akár milliós kár is érheti!

X

Visszajelzés

=