magyar angol
Iveco Levantex

Levantex hírlevél

Regisztráljon hírlevelünkre!
=

Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem, tájékoztatást kaptam a személyes adataim kezeléséről és a kapcsolódó jogaimról. Szeretnék feliratkozni a hírlevélre. Tudomásul veszem, hogy a hírlevélről bármikor leiratkozhatok.
Elérhetőség

Tel.: 06-1-435-3000
Fax: 06-1-230-2983

E-mail:
E-mailt megjelenít

Cím:

1044 Budapest, Ipari Park u. 2.

Csatlakozzon hozzánk
a Facebook-on!

Használt IVECO-t szeretnék! blog

TÜV vizsga – Nem mindig garancia a kiváló minőségű műszaki tartalomra

TÜV vizsga – Nem mindig garancia a kiváló minőségű műszaki tartalomra

A híres-hírhedt német TÜV vizsga vajon mindig biztosíték arra, hogy a megvásárolni kívánt jármű műszaki állapota megfelelő? Sajnos még itt is akadnak kivételek! Friss vizsga esetén is érdemes jobban szemügyre venni a megvásárolni kívánt gépjárművet.

Legutóbbi utunkon egy kéttengelyes IVECO Stralis-t szerettünk volna vásárolni egy régi ügyfelünknek, aki már a sokadik teherautóját szerzi be tőlünk. Az előzetes információk alapján minden szempontból ígéretesnek bizonyult a kiszemelt jármű.

Németország nyugati felében, reggel nyolc órakor az ilyenkor szokásos izgatottsággal vártuk, hogy megtekinthessük, és átvizsgálhassuk az autót. Első és második ránézésre igen jól nézett ki, de aztán közelebbről és aprólékosabban megnézve kezdett egyre borúsabb lenni a kép.

A fényképeken is látható, hogy meglepő és megdöbbentő módon, az egykori felépítménygyártó a felépítmény segédalvázával nem követte a tehergépjármű sebességváltó utáni alvázszűkületét. Ez nem csak szakmailag és esztétikailag kifogásolható, de káros és veszélyes is. Nagyon helytelenül, szögvassal próbálták meg a terhelést a teherautó és a felépítmény alváza között elosztani, ami a felépítmény indokolatlan és visszafordíthatatlan roncsolódásához vezetett az évek alatt.

Ezek az alig észrevehető hibák és sérülések annak ellenére voltak a teherautón, hogy az akkor, alig egy hónapja teljesítette sikeresen a szigorú német TÜV vizsgát. Ez a teherautó és a felépítménye ebben a formában nem használható, javítása gazdaságtalan. További vizsgálatok lennének szükségesek, hogy keletkeztek- e visszafordíthatatlan elváltozások a teherautó alvázában is.  

Ne bízza a véletlenre és a szerencsére sokmilliós tehergépjármű beszerzését, vegye igénybe a szakértelmünket és hárítsa ránk a kockázatot!

Keressen bennünket bizalommal:
Dunai Gábor, járműértékesítő: +36-20-539-5334, dunai@iveco-levantex.hu

Kapcsolódó bejegyzések:
Hűtővíz hőmérsékleti kronológia – Tudta, hogy ez is befolyásolja gépjárműve élettartamát?
Részecskeszűrő – Ha nem figyel oda, akár milliós kár is érheti!
Előélet – Egyáltalán nem mindegy, hogyan használták az autót Ön előtt!
Beszállítás és honosítás – 7 buktató, amivel biztosan nem számolt

X

Visszajelzés

=